Maarten Ooijman

Sinds 1994 ben ik verbonden aan SPEL en sinds 1997 ben ik praktijkhouder. Respect en confrontatie vind ik belangrijke ingrediënten van mijn vak, maar ook op zijn tijd een dosis humor. Dit alles natuurlijk met als doel de krachten die in ieder mens aanwezig zijn aan te spreken. Het contact met cliënten en het runnen van de praktijk vind ik de ideale combinatie om mijn werk leuk en afwisselend te houden. Mijn specifieke aandachtsgebieden zijn relatietherapie, werkgerelateerde problematiek (burn-out en overspanning), seksuele problemen, psychotrauma met o.a. EMDR als behandelmethodiek.  Ik ben getrouwd en heb drie kinderen.

Registraties:

GZ Psycholoog BIG, Eerstelijnspsycholoog NIP.
Opleidingen:  EMDR, relatie- en gezinstherapie, cognitieve gedragstherapie, directieve therapie, seksuologische hulpverlening in de eerste lijn.

Locaties Berkel-Enschot en Oirschot.

werkzaam (spreekuur) op dinsdag, woensdag en donderdag. Big-registratienummer: 19053040125

@: maarten.ooijman@psychologenpraktijkspel.nl 

Brigitta Heywood

Op 1 april 2023 ben ik begonnen bij Psychologenpraktijk SPEL.

Mijn werk bestaat uit onder andere het plannen van de intakegesprekken, agendabeheer van de psychologen, het beantwoorden van inkomende telefoongesprekken en afhandeling van de diverse administratieve werkzaamheden binnen de praktijk.

Werkzaam op woensdagochtend en donderdagmiddag.

@: info@psychologenpraktijkspel.nl

 

Nicole de Beijer

Mijn naam is Nicole de Beijer en ik werk sinds september 2019 drie dagen in de week bij SPEL in Oirschot en Hapert. Binnen eerdere werksettings in de specialistische GGZ deed ik  ervaring op met de behandeling van psychotrauma. Tevens heb ik ervaring in psychodiagnostiek en behandeling van dubbele diagnoses en niet aangeboren hersenletsel.

Ik vind het belangrijk dat er een sfeer van vertrouwen en openheid is waarbij mensen zich op hun gemak voelen. Afhankelijk van je verhaal en je klachten gaan we kijken welke vorm van therapie het beste bij je past. Dat kan bijvoorbeeld gericht zijn op meer inzicht, oplossingsgerichte veranderingen, om patronen die al vanuit je jeugd ontstaan zijn te doorbreken, of gericht op (zelf)acceptatie en zelfcompassie. Vaak ook zal het een combinatie zijn. Soms zal ik daarbij meer ondersteunend en soms meer confronterend zijn, maar altijd vanuit respect. Ik maak gebruik van technieken uit de cognitieve gedragstherapie, EMDR en schematherapie.

Werkdagen: maandag en dinsdag in Oirschot, donderdag in Hapert.

@: nicole.de.beijer@psychologenpraktijkspel.nl 

Ardine van den Hurk

Mijn naam is Ardine van den Hurk. Sinds juni 2019 ben ik werkzaam bij SPEL in Oirschot en Berkel-Enschot.

Ik heb lange tijd  als orthopedagoog / psycholoog  gewerkt binnen verschillende vormen van (speciaal) onderwijs waarbij diagnostiek en behandeling van kind en jeugdigen met sociaal-emotionele en leerproblemen en het adviseren/ coachen van ouders en leerkrachten centraal stonden. Nu werk ik alweer een aantal jaren met veel plezier binnen de geestelijke gezondheidszorg.

Binnen SPEL werk ik zowel met volwassenen als met  kinderen en jeugdigen, een combinatie die ik erg leuk vind.
Ik wil graag samen met jou op zoek gaan naar wat jou helpt bij het verminderen van je klachten.  Hierbij is het voor mij heel belangrijk dat je je gehoord en gezien voelt.  Afhankelijk van o.a. je klacht, je persoon en je leeftijd kijken we welke therapievorm het beste bij je aansluit. Binnen de behandeling is ook oog voor de context waarbinnen je klachten zijn ontstaan en dat wat er goed gaat.
In mijn werkwijze maak ik onder andere gebruik van cognitieve gedragstherapie, EMDR, oplossingsgerichte therapie en mindfulness.

Werkzaam op maandag in Berkel-Enschot, dinsdag en donderdag wekelijks en vrijdag om de week in Oirschot.

@: ardine.van.den.hurk@psychologenpraktijkspel.nl

Registraties

big-registratienummer gezondheidszorgpsycholoog: 59050057025
big-registratienummer orthopedagoog generalist: 99050057031

 

Melcher Ophuis

Mijn naam is Melcher Ophuis en ik ben sinds 2018 als psycholoog verbonden aan SPEL.

Tijdens de gesprekken draait het voor mij om verbinding te maken met degene die tegenover mij zit. Om deze verbinding te maken maak ik gebruik van mijn enthousiasme, directheid en humor. Samen gaan we kijken wat er in je leven en hoofd speelt. Daarna gaan we onderzoeken of je hier op een andere, meer flexibele manier mee om kan gaan. Onvoorwaardelijke acceptatie is een belangrijk thema tijdens de gesprekken. Ik maak gebruik van mindfulness, acceptance and commitment therapy (ACT), oplossingsgerichte therapie en EMDR. Burn-out, depressie en angstklachten vallen onder mijn specialismen.

Werkzaam op woensdag in Oirschot en vrijdag in Hapert.

@: melcher.ophuis@psychologenpraktijkspel.nl

Claudia Peloschek

Sinds juni 2015 werk ik bij SPEL psychologenpraktijk in Berkel-Enschot en Oirschot. Daarvoor heb ik met een onderbreking van 2 jaar (wegens verblijf in Thailand) bijna 15 jaar gewerkt bij een psychologenpraktijk in Tilburg.

Vakinhoudelijk heb ik me bekwaamd in psychodiagnostiek, cognitieve gedragstherapie, EMDR en daarnaast diverse trainingen gevolgd, o.a. mindfulness, lichaamsgerichte therapie en relatietherapie. Belangrijker dan vakkennis vind ik dat mensen zich bij mij op hun gemak voelen, zodat ze in vertrouwen en openheid naar zichzelf en zijn/haar/hun leefsituatie durven te kijken.

Ik heb niet bij voorbaat alle antwoorden. De gesprekken zijn een gezamenlijke zoektocht. Helaas meestal vanuit een situatie waarin iemand zich ernstig belemmert voelt in zijn/haar levensgeluk. Doel van de gesprekken is om belemmerende patronen helder te krijgen, deze oordeelloos te onderzoeken, en te komen tot (zelf)acceptatie, en/of tot verandering en vervolgstappen waar nodig.

Ik lever daarin een bijdrage vanuit zowel mijn deskundigheid als mijn levenservaring. Mijn insteek is daarbij praktisch en pragmatisch, en ik nodig mensen uit om een andere manier van zijn of doen te (onder)zoeken. Ik kan daarbij zowel steunend als confronterend zijn.

Belangrijke motto’s voor mij zijn:
als slachtoffer heb je kans op medeleven, als ondernemer kans op geluk, en
Wie door angst en pijn heen liefde voor zichzelf en zijn medemens blijft voelen, gaat niet ten onder.

Werkzaam op dinsdag en woensdag in Oirschot en donderdag in Berkel Enschot.

@: claudia.peloschek@psychologenpraktijkspel.nl

Registraties:

big-registratienummer: 59061105125

 

Harm van Weert

Mijn naam is Harm van Weert. Sinds 2017 ben ik als psycholoog werkzaam binnen Libra Revalidatie & Audiologie waar ik samen met een specialistisch team mensen met chronische pijn, kanker, hartproblemen, longproblemen, amputatie en multitrauma klinisch en poliklinisch behandel. Daarnaast geef ik sinds 2020 af en toe les aan de universiteit van Tilburg en Utrecht. In 2022 ben ik gestart met de tweejarige vervolgopleiding tot gezondheidszorgpsycholoog. Vanuit deze opleiding zal ik in 2023 twee dagen in de week werken met volwassenen bij SPEL, locatie Hapert en Oirschot.

Ik heb passie voor mijn vak en het werken in de psychologie geeft me energie. Vaak hoor ik terug dat mensen gemakkelijk ‘de klik’ met me voelen en mijn heldere taal waarderen. Ben je bereid om actief te werken aan je doelen, dan heb ik alle vertrouwen dat we samen stappen kunnen zetten!

Opleidingen:

Cognitieve gedragstherapie; Exposure; Body Mind Language; Acceptance and Commitment Therapy (ACT); Mindfulness; Diagnostiek volgens het gevolgenmodel; Methodische Diagnostiek; Ontwikkelingspsychopathologie; E-Mental Health; Psychodynamische Psychotherapie.

Werkzaam op dinsdag in Hapert en donderdag in Oirschot.

@: harm.van.weert@psychologenpraktijkspel.nl