Maarten Ooijman

Sinds 1994 ben ik verbonden aan SPEL en sinds 1997 ben ik praktijkhouder. Respect en confrontatie vind ik belangrijke ingrediënten van mijn vak, maar ook op zijn tijd een dosis humor. Dit alles natuurlijk met als doel de krachten die in ieder mens aanwezig zijn aan te spreken. Het contact met cliënten en het runnen van de praktijk vind ik de ideale combinatie om mijn werk leuk en afwisselend te houden. Mijn specifieke aandachtsgebieden zijn relatietherapie, werkgerelateerde problematiek (burn-out en overspanning), seksuele problemen, psychotrauma met o.a. EMDR als behandelmethodiek.  Ik ben getrouwd en heb drie kinderen.

Registraties:

GZ Psycholoog BIG, Eerstelijnspsycholoog NIP.
Opleidingen:  EMDR, relatie- en gezinstherapie, cognitieve gedragstherapie, directieve therapie, seksuologische hulpverlening in de eerste lijn.

Locaties Berkel-Enschot en Oirschot.

werkzaam (spreekuur) op dinsdag, woensdag en donderdag. Big-registratienummer: 19053040125

@: maarten.ooijman@psychologenpraktijkspel.nl 

Brigitta Heywood

Op 1 april 2023 ben ik begonnen bij Psychologenpraktijk SPEL.

Mijn werk bestaat uit onder andere het plannen van de intakegesprekken, agendabeheer van de psychologen, het beantwoorden van inkomende telefoongesprekken en afhandeling van de diverse administratieve werkzaamheden binnen de praktijk.

Werkzaam op woensdagochtend en donderdagmiddag.

@: info@psychologenpraktijkspel.nl

 

Ardine van den Hurk

Mijn naam is Ardine van den Hurk. Sinds juni 2019 ben ik werkzaam bij SPEL in Oirschot en Berkel-Enschot.

Ik heb lange tijd  als orthopedagoog / psycholoog  gewerkt binnen verschillende vormen van (speciaal) onderwijs waarbij diagnostiek en behandeling van kind en jeugdigen met sociaal-emotionele en leerproblemen en het adviseren/ coachen van ouders en leerkrachten centraal stonden. Nu werk ik alweer een aantal jaren met veel plezier binnen de geestelijke gezondheidszorg.

Binnen SPEL richt ik me zowel op de behandeling van volwassenen als op diagnostiek en behandeling van kinderen en jeugdigen, een combinatie die ik erg leuk vind. Er is ook oog voor de context waarbinnen klachten zijn ontstaan en dat wet er goed gaat.

Diagnostisch onderzoek kan plaats vinden om zicht te krijgen op de factoren die een rol spelen bij de zorgen/problemen die er zijn en richt zich bijvoorbeeld op ontwikkelingsproblemen of sociaal-emotionele problemen.

Binnen de behandeling wil ik graag samen met jou op zoek gaan naar wat jou helpt bij het verminderen van je klachten.  Hierbij is het voor mij heel belangrijk dat je je gehoord en gezien voelt.  Afhankelijk van o.a. je klacht, je persoon en je leeftijd kijken we welke therapievorm het beste bij je aansluit. Afhankelijk van o.a. je klachten, je persoon en je leeftijd kijken we samen welke therapievorm het beste bij je aansluit.

In mijn werkwijze maak ik onder andere gebruik van cognitieve gedragstherapie, EMDR, oplossingsgerichte therapie en mindfulness.

Werkzaam op maandag in Berkel-Enschot, dinsdag en donderdag wekelijks en vrijdag om de week in Oirschot.

@: ardine.van.den.hurk@psychologenpraktijkspel.nl

Registraties

big-registratienummer gezondheidszorgpsycholoog: 59050057025
big-registratienummer orthopedagoog generalist: 99050057031

 

Melcher Ophuis

Mijn naam is Melcher Ophuis en ik ben sinds 2018 als psycholoog verbonden aan SPEL.

Tijdens de gesprekken draait het voor mij om verbinding te maken met degene die tegenover mij zit. Om deze verbinding te maken maak ik gebruik van mijn enthousiasme, directheid en humor. Samen gaan we kijken wat er in je leven en hoofd speelt. Daarna gaan we onderzoeken of je hier op een andere, meer flexibele manier mee om kan gaan. Onvoorwaardelijke acceptatie is een belangrijk thema tijdens de gesprekken. Ik maak gebruik van mindfulness, acceptance and commitment therapy (ACT), oplossingsgerichte therapie en EMDR. Burn-out, depressie en angstklachten vallen onder mijn specialismen.

Werkzaam op dinsdag in Hapert t/m eind maart , woensdag  en donderdag in Oirschot, met ingang van 1 april 2024 op dinsdag en woensdag in Oirschot.

@: melcher.ophuis@psychologenpraktijkspel.nl

Claudia Peloschek

Sinds juni 2015 werk ik bij SPEL psychologenpraktijk in Berkel-Enschot en Oirschot. Daarvoor heb ik met een onderbreking van 2 jaar (wegens verblijf in Thailand) bijna 15 jaar gewerkt bij een psychologenpraktijk in Tilburg.

Vakinhoudelijk heb ik me bekwaamd in psychodiagnostiek, cognitieve gedragstherapie, EMDR en daarnaast diverse trainingen gevolgd, o.a. mindfulness, lichaamsgerichte therapie en relatietherapie. Belangrijker dan vakkennis vind ik dat mensen zich bij mij op hun gemak voelen, zodat ze in vertrouwen en openheid naar zichzelf en zijn/haar/hun leefsituatie durven te kijken.

Ik heb niet bij voorbaat alle antwoorden. De gesprekken zijn een gezamenlijke zoektocht. Helaas meestal vanuit een situatie waarin iemand zich ernstig belemmert voelt in zijn/haar levensgeluk. Doel van de gesprekken is om belemmerende patronen helder te krijgen, deze oordeelloos te onderzoeken, en te komen tot (zelf)acceptatie, en/of tot verandering en vervolgstappen waar nodig.

Ik lever daarin een bijdrage vanuit zowel mijn deskundigheid als mijn levenservaring. Mijn insteek is daarbij praktisch en pragmatisch, en ik nodig mensen uit om een andere manier van zijn of doen te (onder)zoeken. Ik kan daarbij zowel steunend als confronterend zijn.

Belangrijke motto’s voor mij zijn:
als slachtoffer heb je kans op medeleven, als ondernemer kans op geluk, en
Wie door angst en pijn heen liefde voor zichzelf en zijn medemens blijft voelen, gaat niet ten onder.

Werkzaam op dinsdag en woensdag in Oirschot en donderdag in Berkel Enschot.

@: claudia.peloschek@psychologenpraktijkspel.nl

Registraties:

big-registratienummer: 59061105125

 

Marian van der Vlugt

Sinds juni 2023 ben ik werkzaam als zelfstandig psycholoog binnen SPEL. Vanaf 2009 heb ik in diverse settingen gewerkt als psycholoog waarbij ik zowel behandeling als diagnostiek uitvoerde binnen de Basis en Specialistische GGZ. Daarnaast heb ik op projectbasis gewerkt bij een testuitgever en de Universiteit van Groningen en werkte ik als POH-GGZ binnen een gezondheidscentrum. De meeste affiniteit heb ik met het werken met kinderen, jongeren en jong-volwassenen. Daarbij heb ik ruime ervaring in het doen van psychologisch onderzoek.

Binnen mijn behandelingen werk ik met name middels cognitieve gedragstherapie (CGT), oplossingsgerichte therapie en EMDR

 

Registraties: Gedragswetenschapper, GZ-psycholoog 

BIG registratienummer: 69919707325

Afwisselend werkzaam op dinsdag, donderdag en/of vrijdag in Oirschot

@marian@psychologenpraktijkspel.nl