Femke Rommers

Mijn naam is Femke Rommers en ik ben sinds januari 2018 bij SPEL werkzaam in het kader van een uitwisseling vanuit de vervolgopleiding tot GZ psycholoog. Na het afronden van mijn studie in de neuro-en revalidatiepsychologie ben ik veelal werkzaam geweest binnen de medisch specialistische revalidatiezorg, daarnaast heb ik kortdurende werkervaring als psycholoog in de ouderenzorg en in het ziekenhuis. Ik combineer mijn werkzaamheden bij SPEL ook nu gedurende de opleiding met mijn werkzaamheden bij Libra Revalidatie en Audiologie, locatie Leijpark te Tilburg.

In het bijzonder heb ik veel ervaring in diagnostiek en behandeling van psychische klachten bij neurologische of andere somatische aandoeningen, depressieve stoornissen, angststoornissen en trauma.

In mijn werkzaamheden vind ik het belangrijk om aan te sluiten bij de hulpvraag, verwachtingen en klachtenbeeld van de cliënt. Werken vanuit een prettig contact waarin je je gehoord voelt en van waaruit ruimte is om moeilijken te bespreken en kwaliteiten te versterken. Hierbij is aandacht voor uitleg, klachtenreductie en voor het uitbreiden en verstevigen van vaardigheden en handvaten die in het dagelijks leven helpend zijn. 

Behandelmethodes die ik hierbij toepas zijn oa. Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Acceptance and Commitment therapie (ACT) en EMDR.